ZELLER KRÉMLEVES, KICSIT MÁSKÉNT
A krémleveseket általában mindenki kedveli, de azért inkább a gyors elkészítés és a nem túl "rangos" fogásként való emlegetés jellemzi őket. A mostani megoldás azonban merőben más, hiszen füstőlt lazaccal készítünk zeller krémlevest!
A hagymákat pirítsuk meg kevés étolaj és vaj keverékén. Forgassuk össze tisztított és darabolt zellerrel majd öntsük fel vízzel és tejszínnel. Főzzük meg a levest, sózzuk meg és turmixoljuk le.
Reszeljük rá egy citrom héját és facsarjuk bele a levét.
Füstölt lazaccal és olívaolajjal tálaljuk, díszítsük zöldfűszerekkel.
Hozzávalók:
- 1 ek hidegen sajtolt repcemag étolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 fej zeller
- 300 ml tejszín (30%)
- 500 ml víz
- 1 csipet almafával füstölt tengeri só
- 1 ízlés szerint füstölt lazac (betétnek)
- 1 ízlés szerint bazsalikom
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest, rawblend.com)