A hagymákat pirítsuk meg kevés étolaj és vaj keverékén. Forgassuk össze tisztított és darabolt zellerrel majd öntsük fel vízzel és tejszínnel. Főzzük meg a levest, sózzuk meg és turmixoljuk le.

Reszeljük rá egy citrom héját és facsarjuk bele a levét.

Füstölt lazaccal és olívaolajjal tálaljuk, díszítsük zöldfűszerekkel.

Hozzávalók:

  • 1 ek hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 1 fej zeller
  • 300 ml tejszín (30%)
  • 500 ml víz
  • 1 csipet almafával füstölt tengeri só
  • 1 ízlés szerint füstölt lazac (betétnek)
  • 1 ízlés szerint bazsalikom


    (Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest, rawblend.com)