TÚRÓS-ERDEI GYÜMÖLCSÖS PISKÓTATEKERCS - EGY KICSIT MÁSKÉNT
Amikor itt a nyár, és a nagy melegben te is engednél a sarki fagyizó csábításának, vagy a strand palacsintázója hívogat, na akkor gondolj arra, hogy eddig mennyit tettél magadért. Dudás Lili fitneszversenyző mutat néhány receptet, amellyel a nyári nagy melegben, vagy akár a diétád alatt is nyugodtan kényeztetheted magad. A mai csoda: túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül
Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül
Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével, hiszen nem csak a túró és a tojásfehérje, hanem Scitec 100% Whey Protein és Scitec Shake & Wait protein is van benne: az utóbbiban található ördögnyelv pedig laktatóvá is varázsolja a sütit.
Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskóta tekercs, aminek az elkészítésénél csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.
Hozzávalók:
- 8 tojás fehérje
- 2 adag vaníliás Scitec 100% Whey Protein
- csipet só
- ½ kg túró
- 5 dkg eritrit
- 1 tasak Scitec Shake & Wait fehércsokis-kókuszos protein
- 25 dkg vegyes bogyós gyümölcs, pl. szeder és ribizli
- 4-5 evőkanál kókusztej
- 1 citrom reszelt héja
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, szitáld hozzá a 2 adag vaníliás proteint és óvatos mozdulatokkal forgasd össze. Oszlasd el egyenletesen a tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve borítsd egy kiterített konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Nagyon ragad, de nem baj, ha egy kevés a papíron marad. Még így, melegen tekerd föl, és tedd félre hűlni.
Közben készítsd el a krémet: a túrót keverd össze a reszelt citromhéjjal, az eritrittel (vaníliásat is használhatsz, vagy vanília aromát) és a Shake & Waittel. Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény a massza, mert még szilárdulni fog.
A kihűlt piskótatekercset kend meg a túrós masszával, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt, és tekerd fel. Kb. egy órát hagyd állni a hűtőben és fogyasztható is!
(Forrás: iranyakonyha.hu / Fotó: scitec)