A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük.

A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékkel és úgy tesszük tepsibe, hogy ne fedjék egymást. Ráreszeljük a sajtot és betakarjuk alufóliával. Lehet fedeles tepsiben vagy jénai tálban is készíteni, a lényeg, hogy fedjük le!

Kb 180 °C-os (gázsütőnél 4-es fok) sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Ami a köretet illeti, ízlés szerint bármilyen körettel fogyasztható.

Hozzávalók:

1 kg sertés rövidkaraj

3 csipet só

2 ek tejföl

4 ek mustár

2.5 ek napraforgó olaj

bors ízlés szerint

25 dkg sajt (reszelt)

(Forrás:iranyakonyha.hu, receptneked.hu / FOtó: pinterest, youtube)