TÁRKONYOS HÚSLEVES
A húsleves az ünnepi alkalmak egyik sláger megoldása. Nem csoda, hiszen szinte mindenki szereti, az elkészítése sem ördöngősség, ráadásul hűtőben napokig eláll és még laktató is, ha jó sok hússal főzzük.
A csirkemellet, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, szemes, fekete borssal, apróra vágott vöröshagymával és tárkonylevéllel. Puhára főzzük a zöldségeket és a húst. A levest, külön kifőtt cérnametélttel tálaljuk. Ízesítéshez, citromlevet kínálunk és adunk mellé, apróra vágott tárkonylevelet és tejfölt.
Hozzávalók
1 csomag tészta (cérnametélt)
1 db citrom leve
1 csokor tárkony
2 szál petrezselyem
3 szál sárgarépa
6-8 szem fekete bors
60 dkg csirkemellfilé
1 csipet só
1 csipet ételízesítő
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)