2021. február 01., hétfő - 11:00 |
nemzetközi Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át. Egy tálban keverjük össze az ecetet, szójaszószt és a vizet. A forró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat és a adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőmérsékleten, állandó keverést mellett süssük meg hirtelen a csirkét. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit. Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki a zöldségeket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, melegítsük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat. Alig néhány másodperc után öntsük hozzá az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel. Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze. Főtt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
A húspáchoz:
60 milliliter víz
1 tk só
1 darab tojás
60 g keményítő
2 kanál étolaj
A páchoz:
1 kanál ecet
3 tk szójaszósz
80 milliliter víz
Továbbá:
3 kanál étolaj
1 darab kaliforniai paprika (piros)
1 darab cukkini
1 darab chili paprika
2 fej mogyoróhagyma
1 kanál őrölt gyömbér
1 kanál fokhagyma granulátum
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kanál szezámolaj
2 tk mogyoróvaj
1 kanál keményítő
(Forras:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:mti, pixabay)