Elkészítése:

Vágjuk apró darabokra a hagymát, keverjük össze a darálthússal, ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a fokhagymát és az olajat. Reszeljük rá a sajtot, alaposan keverjük össze. Készítsünk a keverékből kis golyócskákat, tegyük egy tepsire és süssük 20 percig 220 fokon. Főzzük meg a tésztát, öntsük rá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a húsgolyókat. A paradicsomszószhoz főzzük össze az összezúzott fokhagymát és a paradicsompürét egy kis olajjal. Adjunk hozzá sót, borsot. Tálaljuk bazsalikommal és egy kis parmezán sajttal.

Hozzávalók

1 csomag spagetti

A húsgolyókhoz

250 g darálthús

1 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

1 kanál reszelt parmezán

1 tk só

1 tk bors

1 kanál olívaolaj

A paradicsomszószhoz

400 g paradicsompüré

1 kanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csipet só

1 adag provence-i fűszerkeverék

1 adag bazsalikom

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)