Öntsük össze a lisztet, a tejet, a tojást, az olajat és 1 csipetnyi sót, majd turmixoljuk le addig, amíg össze nem áll a keverék. Pihentessük a tésztát körülbelül 1 órán át. Aprítsuk fel a metélőhagymát és az újhagymát. Keverjük össze a túrót, az ecetet, az újhagymát és a mteléőhagymát. Sózzuk és borsozzuk. Melegítsünk fel egy kevés olajat egy serpenyőben. Süssünk meg ebben 5 palacsintát akkor megforgatva, amikor az első oldaluk már megpirult. A palacsinták között olajozzuk ki egy kicsit a serpenyút, ha szükséges. Hajuk kihűlni. Tegyünk 1 palacsintát egy tálra. Helyezzünk el a tetején valamennyit salátát és a túró 1/3-át. Tegyünk rá egy másik palacsintát és kenjük rá a kecskesajtot.

Következik a harmadik palacsinta, a saláta és a túró. Majd a negyedik palacsinta, amire halmozzunk sokaszeleteket és fedjük le az utolsó palacsintával. Tálalás előtt öntsük a palacsintatorta tetejére a maradék túrót, de kínálhatjuk azt külön tálkában is.

(Forrás:iranyakonyha.hu/Fotó:pinterest )

A recept a Seeman-Vidaling: Nosztalgikus receptek gyerkmeklelkű felnőtteknek című kiskönyvből származik