RIZOTTÓ HÚS NÉLKÜL, VEGÁN MÓDRA
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és hevítsük fel a tepsibe tett olajat. A apróra vágott zöldségeet beborsozzuk, sózzuk, ízesítjük, majd a tepsire tesszük és 30 percig sütjük. Ezt követően olivaolajat öntünk a serpenyőbe és megbároljuk benne a hagymát, majd hozzá adjuk a fokhagymát és egy percig együtt sütjük. Ezután összeöntjük az egészet a rízzsel és a balzsamecettel.
Következő lépésként hozzáadjuk a paradicsompürét és a levesalap felét, majd összekeverjük. Hagyjuk az egészet összeállni a rízzsel, majd beleöntjük a többit is és kis lángon főzzük.
20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.
Hozzávalók
1 olívaolaj
300 g koktélparadicsom
2 darab pirospaprika
1 darab cukkini (nagyobb méretű)
2 csipet só és bors
A rizottóhoz
1 kanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)
3 gerezd fokhagyma
225 g rizs
1 kanál balzsamecet
250 ml paradicsompüré
250 ml Zöldséges húslevesalap
6 darab szárított paradicsom
3 darab babérlevél
2 csipet só és bors
(Forrás:iranyakonyhat.hu, tesco.hu /Fotó:mti, pixabay)