RÉTEGES CSOKOLÁDÉS DESSZERT
Ha szereted a csokoládét, ezt feltétlen érdemes kipróbálnod... valóban csokoládés álom!
hozzávalók / 12 adag
tészta
- 2 db tojás (nagy, ha kicsi, akkor 3 db)
- 1 csipet só
- 2 ek szitált porcukor
- 1 evőkanál szitált finomliszt
- 1.5 ek szitált cukrozatlan kakaópor
- 0.5 evőkanál étkezési keményítő
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 ek rum (elhagyható)
étcsokis krém
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín (én növényit használok)
- 3 g habfixáló (1 csomag 3 felé osztva)
tejcsokis krém
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 dl habtejszín (én növényit használok)
- 3 g habfixáló (1 csomag 3 felé osztva)
fehércsokis krém
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 dl habtejszín (én növényit használok)
- 3 g habfixáló (1 csomag 3 felé osztva)
alapanyagok
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és a porcukrot. A szitált lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan, több részletben a tojásos masszához dolgozzuk egy keverőlapát segítségével.
- Egy 30 × 20 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk nagyon ki, mert ha kihűl, akkor nagyon morzsálódik.
- A csokoládékat külön-külön 1-1 dl tejszínnel felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés után mindegyiket alaposan kihabosítjuk.
- A kész, kihűlt piskótáról a papírt eltávolítjuk, és meglocsoljuk a rummal. Először az étcsokoládés krémet kenjük a tésztára, utána a tejcsokoládés krémet, majd a fehér csokoládés krémet. Hűtőbe téve hagyjuk egy kissé megdermedni a süteményt.
- Szervírozás előtt tetszőleges kockákra vagy szeletekre vágjuk. Tetejét én csak tálalás előtt szoktam díszíteni. Akár csokoládé figurákkal, akár csokoládé darával, akár csokoládé forgáccsal... vagyis bármivel finom.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 30 × 20 cm
- költség: 1500 Ft
- elkészítettem: 50 alkalommal
Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages