RAKOTT KRUMPLI SPENÓTTAL? BIZONY!
A rakott krumpli sokak nagy kedvence, még annak ellenére is, hogy elkészítése nem egyszerű. A bonyolultságát persze az adja, hogy időigényes, hiszen a sok réteget mire lefektetjük, az bizony időbe telik. Ugyanakkor finom, laktató és a legjobb az egészben, hogy nem úgynevezett egynapos kaja, akár több napig is fogyasztható.
Elsőként reszeljük le az 5 gerezd fokhagymát majd ha ezzel végeztünk, akkor kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Öntsük fel tejszínnel (tej- tojás érzékenyek növényi tejszínt is használhatnak), sózzuk borsozzuk és friss kakukkfűvel ízesítjük. Összeforraljuk és mehet bele a nagyon vékony szeletekre vágott krumpli. Utána egy kivajazott (a Vénusz margarin tejmentes) tepsibe rétegezzük be, minél kevesebb lével.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml tejszín (30%)
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csipet só
- 50 g vaj
- 1 csipet bors
- 1 csomag bacon
- 1 ek olívaolaj
- 1 csomag Finest cheedar sajt
- 1 csomag bébispenót
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:femina.hu)