RAKOTT KRUMPLI, KICSIT MÁSKÉNT
A rakott krumplit szinte mindenki szereti. Praktikus, laktató, finom, jóllehet az elkészítése kicsit időigényes. De persze megéri... A mostani recept egy kicsit úgynevezett újragondolt rakott krumpli, de higyjék el, nagyon finom.
A burgonyát egészben, héjastól megfőzzük, majd lehűtve meghámozzuk, ezt követően karikára vágjuk. A lecsót elkészítjük, a szokásos módon. A folytatásban egy kivajazott vagy olajjal kikent edényben rétegesen kirakjuk a burgonyát, ahogy a rakott krumpli esetében szoktuk, majd a lecsót, a tetejére pedig tejfölt öntünk. A rétegek közé lehet akár bacon-szalonnát is tenni, akár hagymakarikákat is, ízlés kérdése.
A tejfőllel csínján kell bánni, a lecsó miatt.
A sütőben készítjük el, folyamatosan figyeljük, amikor a tejföl pirulni kezd, kivehetjük.
Hozzávalók - 3 személy részére
1 kg burgonya
4 db zöldpaprika
1 egész paradicsom
1 db hagyma
1 pohár tejföl
1 csipet só
1 csipet pirospaprika
1 kevés bors
1 kanál étolaj
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:femina.hu)