RAKOTT KRUMPLI, AZ ÖRÖK KEDVENC
Elkészítés:
megfőzzük a tojást és a krumplit, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A zsiradékkal kikent edénybe, elkezdjük a burgonyát belepakolni, majd a tojást (aki nem szereti a sütés közben megszíjasodó főtt tojást, az morzsolja bele, elkerülve egy kicsit az edény szélét). A rétegeket megszórjuk ételízesítővel és kockára vágott szalonnával, kolbásszal, virslivel. Húsimádók előnyben...
A folyamatot addig ismételjük, míg az edény és a hozzávalók engedik (burgonya a felső réteg). A bevállalósok hagymaszeleteket is rakhatnak a rétegek közé. Aranybarnára sütjük, a tetejére tejfölt és sajtot teszünk, ez utóbbi lehet akár füstőlt, sőt kék is.
Hozzávalók
1 kg héjában főtt krumpli
6 db tojás
15 dkg kolbász
10 dkg szalonna
4 csipet ételízesítő
4 dl tejföl
10 dkg margarin
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:femina.hu)