PUSZEDLI-VARÁZS
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd állítsuk össze a tésztát. Olvasszuk fel a vajat és keverjük bele tojást és a juharszirupot. Azután folyamatosan keverjük hozzá a száraz összetevőket, közben keverjük robotgéppel. Miután elkészült, egy viszonylag ragadós tésztát fogunk kapni. Egy sütőpa-pírozott tepsire kanalazzunk kis adagokat és 160 fokon körülbelül 10 perc alatt süssük készre. Miután kihűlt, pici lekvárral ragasszuk össze a puszedlikat és olvasztott belga csokiszósszal locsol-juk meg.
Hozzávalók (A Tesco Finest termékekből)
500 g lszt
2 db tojás
50 g vaj
80 g juharszirup
200 g porcukor
1 tk szódabikarbóna
1 tábla mézeskalács fûszer
1 tk kakaópor
1 üveg málnalekvár
1 üveg belga csokiszósz
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó:aprosef.hu)