PAPRIKÁSKRUMPLI
A füstölt szalonnát kisebb kockára vágjuk és zsírjára sütjük,majd a vöröshagymát apróra vágjuk hozzáadjuk és megdinszteljük fokhagyma nyomón átnyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a krumplit megpucjuk és felkockázzuk, majd mehetnek a dinsztelt hagymára. Meghintjük a pirospaprikával,hozzáadunk két evőkanállal üveges lecsóból. Ízlés szerint sózzuk. Kb. 4 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt puhára főzzük. Tálalásnál paradicsomkarikával és hegyes csípős paprikával díszítjük.
Hozzávalók
1 kg burgonya (burgonya)
4 db paradicsom (paradicsom)
40 dkg parasztkolbász (parasztkolbász)
10 dkg füstölt szalonna (füstölt szalonna)
3 db vöröshagyma (vöröshagyma)
1 db hegyes csípős paprika (hegyes csípős paprika)
2 kanál lecsó (lecsó)
1 kávéskanál pirospaprika (pirospaprika)
4 dl forró víz (víz)
1 gerezd fokhagyma (fokhagyma)
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:youtube.com)