NEM ENNÉL EGY JÓ PESTÓT?
Az olasz ételek szerelmeseinek egyik nagy kedvence a Pesto. Ezt az ételt nem túl nehéz elkészíteni, de azért van egy halom olyan dolog, amelyre érdemes odafigyelni. Az igazán "vájtfülűek" szerint a trenette vagy a bavette tészta a legjobb a Pesto elkészítéséhez, ez a mostani étel előbbivel készült. Hogy aztán milyen márkát választunk, azt már tényleg mindenkire rábízzuk.
Elkészítés:
Tegyük fel a tésztának szánt sós vizet főni. Forrás után helyezzük bele a tésztát és a dobozon megjelölt ideig főzzük. Természetesen ahogy azt az olasz ételek, vagy tésztáknál megszokhattuk, al-dente legyen. Csempéhez hozzá lehet vágni, ha valakinek ez a vágyálma :)
A szószt, vagy a pesto elkészítése:
A megmosott bazsalikom leveleit megszárítjuk, fenyőmaggal, fokhagymával és reszelt sajtokkal összeturmixoljuk, sót és olivaolajat adunk hozzá. Kis idővel ebből egy krémes massza lesz, amelyet majd a tésztára öntünk. Ne felejtsünk el egy pihárnyit félretenni abból a bízből, amelyben a tészta főtt, mert azt esetleg majd hozzá kell önteni a pastához.
Természetesen a végén az egészet parmezánnal megszórjuk.
Hozzávalók:
1 doboz Bavette tészta (de lehet más is, akár spagetti vagy penne, stb)
2 marék bazsalikom levél (kb. 40-50 db.)
2 kis gerezd fokhagyma
2-3 kanál fenyőmag
1-2 evőkanál reszelt pecorino sajt
1-2 evőkanál reszelt parmezán sajt
extraszűz olivaolaj
só