hozzávalók / 8 adag

Tortalap

Krém

Gyümölcsös zselé

elkészítés

Tortalap

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert darált mákot és diót.
  2. Az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. 30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
  3. Rövid hűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tortaformában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A habtejszínt keményre felverjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal. Kb. fél dl vizet forrásig hevítünk, és feloldjuk benne a zselatint, hűtjük. A mascarponét a tejszínnel összekeverjük, és a langyos zselatint egyenletesen elkeverjük benne.
  2. A kihűlt mákos tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel, és hűtőben egy kissé megdermesztjük.

Gyümölcsös zselé

  1. A tortát ízlésünknek megfelelő piros gyümölcsökkel megrakjuk. (Én ki sem olvasztottam az epret-málnát ribizlit, hanem fagyosan rendezgettem el a krém tetején.)
  2. A tortabevonó zselét előírásszerűen elkészítjük, majd a gyümölcsre öntjük, és ha megkötött, hűtőszekrényben hűtjük fogyasztásig.
iranyakonyha.hu/pixabay.com