A vajat a tojássárgájával és a porcukorral felhabosítjuk és hozzáadjuk a kevés tejfölben eloszlatott élesztőt. Végül felváltva állandó keveréssel hozzávegyítjük a lisztet és a tejfölt, majd belekeverjük a tojás fehérjéből felvert habot és a megmosott mazsolát. Vékonyan kikenünk egy nagy vagy két kis kuglófformát vajjal, megszórjuk morzsával és félig töltjük tésztával. Meleg helyen kelesztjük. Ne várjuk meg amíg a formát kitölti.

Előmelegített sütőben sütjük. Ha egyben sütjük nagy formában tűvel nézzük meg, hogy átsült-e rendesen. Amikor megsült kiborítjuk és kihűlve szeleteljük. Adhatunk mellé baracklekvárt, de porcukorral meghintve is finom.

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 db tojás, 3 dkg élesztő, 7 dkg porcukor, 4 dl tejföl, mazsola.


(Forrás:iranyakonyha.hu, pekrend.hu/Fotó:pinterest, eviker.com)