KÖNNYŰ MEXIKÓI A HŐSÉGBEN IS!
Tortilla tekercs:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel, fokozatosan, lágy tésztává gyúrjuk. Befedve, 15 percig pihentetjük. 12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben), zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.
A töltelék:
A húst kisütjük, sóval, borssal, gyros-fűszerkeverékkel ízesítjük. A zöldségeket felaprítjuk, majd az összetevőket ízlés szerinti arányban, betekerjük a lapokba.
Hozzávalók
- 1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
- 30 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 fej Tesco Finest San Marzano paradicsom
- 4 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
- 20 dkg sárgarépa
- 6-8 levél saláta
- 1 db paprika
- 0.5 db kígyóuborka
- 2 db csirkemell
- 10 dkg csemegekukorica
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pinterest)