KÖNNYŰ ÉTEL AZ ÜNNEPEKRE VAGY ÉPPEN AZ ÜNNEPEK UTÁNRA!
Ez a recept, egy igazi karácsonyi klasszikus, egy olyan főfogás, amely nem hiányozhat az ünnepi menüből. Persze szokás szerint kicsit újra lett gondolva, de attól még ízletes, laktató és ünnepi is.
Elkészítés:
A steak elkészítéséhez először vágjuk fel a sertéshúst és ízesítsük sóval, borssal. Keverjük össze a reszelt burgonyát liszttel, tojással, összeaprított hagymával, fokhagymával és majorannával. Ez a tészta nagyon hasonló a burgonyapalacsintához, így a megmaradó részéből akár azt is süthetünk. A sertés szeleteket először forgassuk lisztbe, majd borítsuk be a bundával. Süssük ki forró olajban őket, majd csöpögtessük le a felesleges olajat egy papírtörlő segítségével. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva. A majonézes saláta elkészítéséhez először főzzük meg a krumplikat, répákat és tojásokat előre, valamint öntsük le az összes levet a borsóról. Hámozzuk meg a megfőtt, kihűlt krumplikat és tegyük őket félre. Aprítsuk fel a hagymát, adjunk hozzá vizet, egy kevés fekete borsot, cukrot és citromlét. Főzzük alacsony hőfokon maximum 5 percen keresztül, majd tegyük félre hűlni. Vegyük elő a burgonyákat is vágjuk fel őket a kívánt méretűre és formájúra. A megfőtt répákat is vágjuk kis kockákra és adjuk hozzá a burgonyához. Vágjuk össze kis darabokra a főtt tojást is és adjuk hozzá a salátához a borsóval és a többi hozzávalóval együtt. Keverjük finoman össze a salátát és adjuk hozzá a házi majonézt, főtt hagymát is. Végezetül ízesítsük sóval és borssal ízlésünknek megfelelően.
Hozzávalók
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay)