A padlizsánt mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté. A húsát vágjuk ki és daráljuk le. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük a húst, a padlizsánt, a fűszereket és a felvert tojást. A masszát beletöltjük a padlizsánba és magas fokozaton, 15 percig sütjük. Végül rászórjuk a sajtot és még 2 percig sütjük.

Hozzávalók:

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
4 gerezd fokhagyma
3 kanál étolaj (tepsi kikenéséhez)
1 csipet őrölt fekete bors
½ fej vöröshagyma
1 darab padlizsán
10 dkg trappista sajt (reszelt)
1 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
20 dkg darált sertéshús

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay, aprosef.hu)