KARFIOLLEVES, KICSIT MÁSKÉPP
Elkészítés:
A hagymát daraboljuk fel a gyömbérrel együtt. Ezt a kettőt kevés olajon és vajon pirítsuk meg és tegyük hozzá a korábban felszeletelt karfiolt. Összeforgatjuk, majd felöntjük tejszínnel és vízzel. Készre főzzük, sózzuk, borsozzuk, majd egyszerűen leturmixoljuk. Tálalásnál friss petrezselymet, olivaolajat és tört egész mandulát adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
1 db fehér hagyma
1 ek étolaj
1 ek vaj
1 db gyömbér
1 db karfiol
300 ml tejszín (30%)
500 ml víz
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
3 levél petrezselyem
1 ek olívaolaj
1 ek mandula
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest, rawblend.com)