KARFIOL, EGY KICSIT MÁSKÉNT
A vegetáriánusoknak manapság már nincs annyira nehéz dolguk, mint pár évvel ezelőtt, hiszen szinte mindent megtalálni az internet segítségével a különböző főzős oldalakon, vagy esetleg a televízióban a tematikus csatornákon. Az alábbi recept is leginkább nekik szól, persze a húsimádók is fogyaszthatják, ha esetleg egy különleges zöldségből készült főételre vágynak.
Reszeljünk le sajtot, trapistát esetleg pannóniát, de lehet cheedar is, ki mit szeret. Adjunk hozzá vizet, fűszereket (oregánót, borsot, sót), lisztet és keverjük ki, míg egy masszát nem ad, majd tegyük félre "pihenni". Forraljunk fel sós vizet, majd ebben a vízben főzzük a karfiol rózsákat 1-2 percig, de azonnal hűtsük is le őket. Szárítsuk le mindegyiket akár egy papírtörlővel és lisztbe, majd a keverékbe mártva süssük aranybarnára. Majonézzel is tálalhatjuk, de igazából bármilyen mártás megy hozzá.
Hozzávalók
150 g parmezán
3 db tojás
1 dl víz
200 g liszt (amennyit felvesz)
1 l étolaj
1 csipet só
1 csipet oregáno
1 csipet bors
1 fej karfiol
2 ek majonéz
1 ek olívaolaj
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu, / Fotó: pinterest)