KARÁCSONYI MENÜ: EGYSZERŰ HALÁSZLÉ
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább két órán át állni hagyjuk. Az összevágott vöröshagymát a fazék aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk. Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a paprikát óvatosan, nehogy a fazék oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz). 30 percig erős lángon forraljuk, majd levesszük és az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük.
Hozzávalók
1 kg hal
1 fej vöröshagyma
1 kanál só
2 l víz
1 kanál paprika
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)