KALÁCS OTTHON!
Sváb Színes kuglóf Magyarpolányból
Szükséges nyersanyagok
0.5 kg liszt
0.1 kg margarin
0.1 kg porcukor
0.3 l tej
0.03 kg élesztő
4 tojás sárgája
Csipet só
1 cs vaníliás cukor
0.05 kg kakaópor
1 kávéskanál piros festék
Az elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt és 0.1 kg lisztet így készítünk kovászt, amit fél óráig kelesztünk.
Közben a margarint a porcukorral kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a sütőport, sót és a lisztet. Végül a megkelt kovásszal simára dagasztjuk. A tésztát háromfelé vesszük, az egyikbe kakaóport a másikba piros festéket dagasztunk. A tésztákat henger alakúra sodorjuk, majd összefonjuk. Kivajazott cserép kuglófformába rakjuk, 45 percig kelesztjük. 180-200 Co 45-60 percig sütjük. Ha kisült kihűtjük és kiborítjuk a formából.
Forrás:iranyakonyha.hu / pekrend.hu / Fotó: pinterest