KAJSZIBARACKOS PITE
Amikor itt a nyár, és a nagy melegben te is engednél a sarki fagyizó csábításának, vagy a strand palacsintázója hívogat, na akkor gondolj arra, hogy eddig mennyit tettél magadért. Dudás Lili fitneszversenyző mutat néhány receptet, amellyel a nyári nagy melegben, vagy akár a diétád alatt is nyugodtan kényeztetheted magad. A mai csoda: kajszibarackos pite
Nem fogsz hinni a szemednek, hogy ezt a gyönyörűséges pitét nem csak te készítetted, hanem meg is eheted. A Scitec Protein Pancake por megkönnyíti az elkészítést, és olyan pitét tudsz belőle készíteni, amit akár reggelire is megehetsz. Pite reggelire? Igen, méghozzá nem is akármilyen!
Hozzávalók egy kisebb tepsihez:
- 4 adagolókanál (ízesítetlen) Scitec Protein Pancake (4 x 37g)
- 6 dkg zabliszt
- kb. ½ kg kajszibarack
- ízlés szerint édesítőszer (vaníliás eritrit, stevia) (kb. 10 dkg)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- +1 evőkanál eritrit
- 3 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj + a kikenéshez
- 1 tojás
- fél tasak sütőpor
- kókusztej/víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra. A száraz összetevőket egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást és öntsd fel annyi kókusztejjel (vízzel), hogy sűrű, de folyékony masszát kapj. A tésztát ízlés szerint édesítsd és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt. Simítsd az előre elkészített, kókuszzsírral kikent formába, majd díszítsd a félbe vágott, kimagozott barackokkal . A fahéjat keverd össze az 1 evőkanál (vaníliás) eritrittel, és szórd meg a sütemény tetejét. Süsd kb 45 percig, vagy amíg a tészta tűpróbával már nem ragacsos. A protein miatt hamarabb barnul! Hagyd hűlni a formában, majd szeletekre vágva, langyosan, vagy szobahőmérsékleten tálald.
(Forrás:iranyakonyha.hu / Fotó: scitec)