Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át. Keverjünk össze ecetet, szójaszószt és a vizet egy tálban. A forró serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk és adjuk hozzá a pácolt csirkét. Nagy tűzön, állandó keverést mellett süssük meg a csirkét majd vegyük ki a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit. Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki őket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, ezt követően melegítsük fel. Ekkor adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat is. Alig néhány másodperc után hozzá önthetjük az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Felforraljuk, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel. Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze. A kész ételt rízzsel tálaljuk.

Hozzávalók

500 g csirkemellfilé

A húspáchoz:

60 ml víz

1 tk

1 darab tojás

60 g étkezési kukoricakeményítő

2 kanál olaj

A páchoz:

1 kanál ecet

3 tk szójaszósz

80 ml víz

Továbbá:

3 kanál olaj

1 darab piros paprika

1 darab cukkini

1 adag chili

2 fej mogyoróhagyma

1 kanál szárított gyömbér

1 kanál szárított fokhagyma

1 kanál pirospaprika

1 kanál szezámolaj

2 tk mogyoróvaj

1 kanál étkezési kukoricakeményítő

(Forrás:tesco.hu, iranyakonyhaz.hu / Fotó:pixabay)