Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, 1 evőkanál olívaolajat, a sót, a fekete borsot, a vörösbort és a Worcester szószt. Ezzel a keverékkel alaposan kenjük meg a bárányt, majd kötözzük át egy madzaggal. Tegyük a feldarabolt burgonyákat egy hőálló edénybe, öntsünk rájuk olívaolajat, sózzuk meg, és helyezzük a közepére a húst. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át süssük. Hámozzuk meg a spárgát, és tegyük 3 percre lobogó, sós vízbe. Ezután helyezzük át jeges vízbe (így roppanós marad). Csepegtessük le, és tartsuk melegen. Hevítsünk fel egy kevés olajat serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a spárgát és a vajat. Fűszerezzük sóval és borssal. Süssük néhány percig, amíg a spárga meg nem puhul. Gazdagítsuk a mogyoróval és a fenyőmaggal, így kínáljuk a hús mellé.

Hozzávalók

kg báránylapocka
500 g burgonya
4 gerezd fokhagyma
100 ml édes vörösbor
3 kanál Worcester szósz
3 ág friss rozmaring
1 marék friss kakukkfű
3 kanál olívaolaj
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
Sült spárga
10 darab spárga
½ tk
½ tk őrölt fehérbors
50 g mogyoró (pörkölt, sózatlan)
50 g fenyőmag (pirított)
1 kanál olívaolaj
1 kanál vaj
2 szál újhagyma

 

(forrás.iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)