Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ezt követően oszlassunk el kevéske olajat egy tepsin, majd vágjuk apróra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük az egészet a tepsire és süssük 30 percig. Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük egy percig. Öntsük össze a rizzsel és a balzsamecettel. Adjuk hozzá a paradicsompüré és a levesalap felét, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit összeálljon a rizzsel, majd öntsük bele a többit is. Főzzük kis lángon. 20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.

Hozzávalók

1 olívaolaj

300 g koktélparadicsom

2 darab kaliforniai paprika

1 darab cukkini (nagyobb méretű)

őrölt fekete bors

A rizottóhoz

1 kanál olívaolaj

1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)

3 gerezd fokhagyma

225 g rizs

1 kanál balzsamecet

250 milliliter sűrített paradicsom konzerv

250 milliliter húsleves alaplé

6 darab szárított paradicsom

3 darab babérlevél

őrölt fekete bors

 

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)