Ami nem más, mint a gombás paradicsomos tészta.

Elkészítése:

A tésztát sós vízben, fogkeményre (al dente) kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd olajon pirítsuk meg. A felszeletelt gombát adjuk hozzá, majd hagyjuk hogy elfője a levét. Ezután aprítsuk bele a fokhagymát, tegyük bele a darabolt paradicsomot, paradicsompürét, majd fűszerezzük. Addig főzzük, míg sűrű szószt nem kapunk. Végül összeforgatjuk a tésztával.

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
½ kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab sűrített paradicsom konzerv
40 dkg csiperkegomba
2 ág oregánó
2 darab friss bazsalikom
1 csomag penne (4 tojásos)
(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:pixabay, life.hu)