HŐSÉGRE A LEGJOBB: BANÁNOS CSOKIFAGYI!
Tombol a kánikula, ilyenkor az ember mit is kívánhatna a legjobban? Hát persze, hogy egy jó fagyit. Ehhez ráadásul nem kell lemenni a sarki fagylaltozóba, megcsinálhatjuk otthon magunk is! Mutatjuk hogyan!
A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük.
Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.
Recept: Banános csoki fagyi (500g)
- 280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
- 3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)
- 45g kristálycukor
- 3g pektin
- 60g étcsokoládé (60-65%-os)
- 40g pépesített banán
- 25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor
(Forrás:iranyakonyha.hu, bonbonier / Fotó: bonbonier)