HÁZI KÉSZÍTÉSŰ CSOKOLÁDÉFAGYI
hozzávalók / 4 adag
- 2 db tojás
- 4 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg étcsokoládé
- 2.5 dl habtejszín
elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
- A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
- Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
- Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
iranyakonyha.hu/freeimages.com