Vajon mitől különlegesek a vulkanikus termőhelyekről származó borok? - teszi fel a kérdést az Európa első "vulkanikus csúcstalálkozójaként" meghirdetett rendezvény, amely a borok termőhelyeinek bemutatására és azok tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektet majd, mint magukra a borokra - közölték a szervezők az MTI-vel.

A világ számos részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját ezért geológusok és vulkanológusok előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás kíséri majd. Mellettük nemzetközileg elismert borszakértők, sommelier-k, borszakírók és borászok mutatják be szemináriumokon és gyorskóstolókon, melyek a vulkanikus borok jellemzői, és miként befolyásolja a borkészítést a vulkanikus talaj.
A GoVolcanic díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz.
A rendezvényen jelen lesznek Magyarország vulkanikus borvidékeinek termelői, mellettük pedig az Etna, Burgenland, Auvergne, Vulture, Soave, a Monti Lessini, az Azori-szigetek, a Ménes-Aradi Borvidék, a Szerémség, a Garam-mente, a Kanári-szigetek, a kaliforniai Obszidián-hegy és a Golán-fennsík boraival is találkozhatnak az érdeklődők.
A fesztivál teljes programja a https://2019.govolcanic.com honlapon érhető el.
(Forrás:iranyakonyha.hu / Fotó: mti, pixabay)