GYORS VACSORA: TÁRKONYOS RIZSLEVES
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kis fej karalábé
- 2 szál szárzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek szárított tárkony
- fél citrom leve
- olaj
- só, frissen őrölt bors
A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.
Forrás: gasztrokalandok.hu