A kofta, más néven húsgolyó rengeteg nemzet konyhájában megtalálható. Az étel darált húsból készül és ahány ország annyi féle forma és ízesítés. Leggyakoribb, hogy bárányból vagy marhából készül, fűszeres, hagymás és serpenyőben vagy sütőben készítik. Ezúttal a görögös verziót készítjük el, amelyben a marhahús és a zöldfűszer dominál.

Hozzávalók

500 g darált marhahús
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 kanál étolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 kávéskanál darált paprika
1 kávéskanál oregánó
Joghurtos mártogatós
50 ml görög joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 darab lime
1 adag friss petrezselyem
1 kanál borsmenta
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors

(forrás.iranyakonyha.hu, / Fotó: pixabay)