GNOCCHI VARÁZSLAT!
Az olasz tésztaételek egyik legjobbja a gnocchi, bár igazán nehéz rangsorolni az olasz konyhaművészet tészta remekműveit. Mondjuk azt, hogy a gnocchit szinte mindenki szereti. Ha Te is, akkor mutatunk egy jó kis receptet.
Tedd a darabos paradicsomszószt egy edénybe és pépesítsd.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, pucold meg a fokhagymát és vágd vékony szeletekre, majd tedd ugyanezt a csípős paprikával is.
Ezt követően pirítsuk meg a fokhagymaszeleteket és a paprikát az olajban. Adjuk hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomokat, majd néhány perc után a paradicsomszószt is. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot, az oregánót a cukrot és a sót. Főzük a szószt kis lángon 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Miközben készül a szósz, sós vízben főzzük ki a gnocchit, majd a kész szósszal üntsük le a gnocchit. Parmezán sajttal tálaljuk.
Hozzávalók
- 500 g gnocchi
- 400 g paradicsomszósz
- 3 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
- 1 db csípős paprika
- 50 g Parmigiano Reggiano sajt
- 1 marék bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
- 1 tk oregáno
- 1 ízlés szerint cukor
- 1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)