Az elkészítés menete:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kockázzuk fel a hagymát és pároljuk 2 percig, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd a csirkét, és süssük további 4 percig, majd ezt követően adjuk hozzá a főzőkrémet és immáron főzzük 2 percig. Következő lépésként hozzá adjuk a ricottát, majd a spenótot és összefőzzük úgy két percig. Ezt követően levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Öntsük egy hőálló edénybe a paradicsomsürítményt. Töltsük meg a tésztákat a sajtos keverékkel, majd tegyük őket a szószos edény aljára. Keverjünk össze egy kis főzőkrémet, némi sajtot, bazsalikomot, oregánót, szerecsendiót, sajtot és borsot, majd öntsük az egészet a tésztára. Szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük aranybarnára 18-20 perc alatt. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Hidegen és melegen tálalva is fogyasztható.

 

Hozzávalók

1 darab csirkemell

2 csésze főzőkrém

1 csomag ricotta sajt

1 csomag bébispenót

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

12 darab cannelloni száraztészta

1 csésze paradicsomsűrítmény

70 g grana padano

1 kanál olívaolaj

1 tk szárított bazsalikom

1 tk szárított oregánó

1 tk őrölt szerecsendió

2 csipet só és bors

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó:youtube, pixabay, mti)