EREDETI GÖRÖG SALÁTA
hozzávalók / 6 adag
A salátához
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 4 kis fej lilahagyma
- 20 dkg olajbogyó
- 125 g feta sajt
Az öntethez
- 4 ek olívaolaj
- 1.5 tk citromlé
- 1 tk bazsalikom (púpozott)
elkészítés
- Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.
- Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
- A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.
- Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.
- Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.
- Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
- Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.