Az elkészítés sem nagy ördöngősség! Áztassuk vízbe a datolyát és a vörösáfonyát 20 percre. Aprítsuk fel a kókuszzsírt, a datolyákat, majd minden más hozzávalót. Addig zúzzuk a hozzávalókat, amíg krémesen sima masszát nem kapun. Adagoljuk a masszát jégkockatartóba vagy bon-bonos szilikonformákba éss hűtsük ki. A bevonómasszát és a kókuszzsírt olvasszuk meg gőz fölött, majd vonjuk be a kockákat csokoládéval. Ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott magvakkal vagy mazsolával.

Hozzávalók

5 darab aszalt datolya

1 csésze szárított vörösáfonya (vagy más aszalt piros gyümölcs)

0,33 csésze quinoa

½ csésze kesudió

2 kanál lenmag

2 kanál kókusz zsír

20 g kakaó

A bevonathoz

csokoládébevonó

1 kanál kókusz zsír

A díszítéshez (ízlés szerint)

mazsola

kesudió (zúzott)

pisztácia

mogyoró

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó:pixabay)