Egyszerű, gyors és nagyon finom sütemény. Az alaptésztát variálhatjuk más gyümölcsökkel, sőt kompótokkal is. Kezdőknek is bátran ajánlom, szinte elronthatatlan, mindig tökéletes a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

elkészítés

  1. A szilvát vágjuk gerezdekre (én 8 felé vágtam őket), és szórjuk meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Esetleg, ha a szilvánk nem elég édes, ilyenkor meg lehet szórni még 1-2 evőkanál cukorral. Vigyázzunk, mert ebben az esetben levet is fog engedni, amit szűrjünk, majd róla le. Hagyjuk kicsit állni.
  2. A tojásokat verjük habosra a cukorral. Amikor már kifehéredett, egy keverőlapát segítségével keverjük el benne, az olajat, tejfölt, a vanília aromát, a csipet sót és a sütőporos lisztet. Végül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabok háromnegyed részét.
  3. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és terítsük el benne a masszát. A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére, és szórjuk meg a durvára vágott dióval.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, és süssük 35 perc alatt készre. Végezzünk tűpróbát, ha még kell, vegyük vissza a hőfokot 165-re, és még 5 percig hagyjuk bent a süteményt.
  5. Ha kihűlt a tészta, könnyű belőle kockákat, esetleg szeletet vágni, és ha igény van rá, enyhén porcukrozva tálalni.

iranyakonyha.hu/Kép: FreeImages