A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több százféle kávét, ezek mellett pedig borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon. A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstoláshoz - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A KávéBár Bazár két napja alatt három bajnokságot rendeznek meg. Szombaton tartják meg a "civil" kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, melyet azonban a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Ezzel egy időben kerül sor a Professional Cup Tasters Challenge versenyre, vagyis a kávékóstolók megmérettetésére, melynek nyertese a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközi cupping továbbképzésén vehet részt.

Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött: a Stay Woke Cocktail Competition verseny indulóinak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük.

A bajnokságok mellett szombat délután a Latte Art Bar pultjában készülnek majd a legszebben öntött tejhabok, amelyeket az amatőr baristák készítenek, és a közönség szavazhatja meg a nyertest, aki egy profi kávégéppel lehet gazdagabb.

A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, karrierváltás, a fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon, hazai és nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum is leendő kávézó-tulajdonosok számára.

Idén is több korlátozott létszámú vezetett kóstolót tartanak, melyek során többek között japán szakék, spanyol vörösborok, érlelt rumok, japán és kínai teákig kerülnek a poharakba.

(Forrás:iranyakonyha.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)