EGY LAZA, DE LAKTATÓ TÉSZTA EBÉDRE VAGY VACSORÁRA
Elkészítése nem igényel túl nagy konyhai tapasztalatot, hat lépésben elkészíthető.
Pirítsuk meg az apróra vágott bacönt és a szeletelt fokhagymát olívaolajon. Ezt követően adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és paradicsomlét, majd főzzük 15 percen keresztül. Az idő lejártát követően ízesítsük a szószt akár friss chili paprikával, akár fekete borssal, de sóval és mézzel mindenképpen.
A szósz elkészültével már csak a tészta maradt. Ehhez az ételhet fusilli tésztát ajánlunk, amit a dobozon meglévő ideig fűzünk, az ott leírtak alapján. Ha a tészta elkészült, akkor keverjük össze azt a szósszal és bár tálalhatjuk is. A tálalás során díszítésként friss bazsalikomot is használhatunk.
Hozzávalók
500 g fusili tészta
350 g hámozott darabolt paradicsom konzerv
250 g paradicsomlé
200 g bacon szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 tk méz
1 adag chili paprika
1 adag só és bors
1 adag bazsalikom