EGY IGAZÁN FINOM FINOMFŐZELÉK
A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.
A zsírból, lisztből, az apróra vágott petrezselyemzöldből, világos rántást készítünk, a tejjel és kevés vízzel feleresztjük, majd a puhára főtt zöldséget berántjuk. Cukorral ízesítjük, és jól felforraljuk.
Jó tanács: amennyiben konzerv zöldborsót használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá a többihez, amikor már azok megfőttek.
Feltétnek tükörtojást, pörköltet, fasírtot, sült virslit vagy kolbászt ajánlunk.
Hozzávalók
60 dkg vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
10 dkg karalábé
5 dkg zsír
2 kanál liszt
1 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet só
3 kanál cukor
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:femina.hu)