CSIRKE BRASSÓI
A forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra darabolt csirkecombfilét. Erős tűzön, állandóan kevergetve, fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. 1 dl vizet öntünk alá, majd addig pároljuk, amíg a csirkehús megpuhul és a szaftja besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, majd jól összeforgatjuk. A kockákra vágott burgonyát, a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, majd a brassói húshoz adjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, bazsalikommal és zsályával.
Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
0.5 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
80 dkg burgonya
4 dl étolaj
2 szál bazsalikom (friss)
0.5 csokor petrezselyem
1 db zöldpaprika
60 dkg csirkecomb filé
1 szál zsálya
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:gasztrotv.hu)