BROKKOLI KÜLÖNLEGESSÉG
A brokkoli igen egészséges, ám ezen felül nagyon ízletes, ráadásul igen komoly a variációs lehetőség az elkészítésére. Lehet párolni, lehet belőle levest készíteni, akár főzeléket is. Jó köretnek, de jó főételnek is, ez utóbbira mutatunk egy lehetőséget.
Melegítsük össze a vajat és a lisztet, majd habverővel adagoljuk hozzá annyi forró tejet, amitől még szép krémes állaga nem lesz a besamelnek. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal. Egy tepsibe tegyük a rózsáira szedett forrázott brokkolit és a darabolt hagymákat, majd öntsük nyakon a krémes besamellel. Alaposan sajtozzuk be a tetejét és süssük 180 fokon aranybarnára. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók (2 személyre):
100 g vaj
50 g liszt
1 l tej
1 db brokkoli
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
100 adag füstölt sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
4 levél petrezselyem
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: pinterest)