2017. július 25., kedd - 09:40 |
magyar A vajat olvasszuk fel és szórjuk bele a lisztet. Azután öntsük fel meleg tejjel és a mogyoróvajjal keverjük csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint reszeljünk szerecsendiót bele. A forrázott brokkolikat tepsizzük ki és öntsük le a mogyorós mártással, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalásnál szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és darabolt földimogyoróval.
Hozzávalók:
1 üveg cukrozatlan mogyoróvaj
500 g brokkoli
100 g vaj
50 g liszt
1 l tej
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint szerecsendió
1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 marék földimogyoró (zacskós)
1 csomag parmezán
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)