BROKKOLI, KICSIT MÁSKÉPP
2017. április 10., hétfő - 20:06 |
nemzetközi A brokkoli egészséges és finom is. Megannyi módon el lehet készíteni. Lehet leves, lehet köret, lehet főétel. Ezúttal ez utóbbit vesszük górcső alá: brokkoli, kicsit újragondolva...
Melegítsük össze a vajat és a lisztet, majd habverővel adagoljuk hozzá annyi forró tejet, amitől még szép krémes állaga nem lesz a besamelnek. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal. Egy tepsibe tegyük a rózsáira szedett forrázott brokkolit és a darabolt hagymákat, majd öntsük nyakon a krémes besamellel. Alaposan sajtozzuk be a tetejét és süssük 180 fokon aranybarnára. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók:
(Forrás:iranyakonyha.hu, TESCO.HU / Fotó: pinterest)