hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Citromos krémhez

  1. A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.
  2. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.

Barackos réteg

  1. A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk.
  2. Majd levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.

A tortát befedő krém

  1. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a kör alakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet, zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel, és helyezzük rá a 3. piskótalapot.
  2. A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C

iranyakonyha.hu/freeimages.com