EGY ISTENI SZŰZÉRME
A szűzpecsenyét készítsük elő. Vágjuk le a fej részét és hártyázzuk le ,majd ezután vágjuk két ujjnyi szeletekre. Sózzuk,borsozzuk és csavarjuk körbe szeletelt baconnel.Jó szorosan tekerjük,hogy sütés közben ne dobja le a szalonnát a hús. Tűzzük meg hústűvel és minden szeletet hasonlóképen készítsünk el. Ha megvagyunk ,akkor egy serpenyőre lesz szükségünk.
Melegítsük fel és öntsük bele olajat. Helyezzük bele a tekercseket és mindkét felét süssük meg a húsnak kb.8 perc alatt. Sülés közben nyugodtan nyomkodjuk meg a húst,így könnyeben átsül. Sütés közben a zsiradékba rakhatunk friss rozmaringágat vagy fokhagymagerezdet is. Ezektől még finomabb íze lesz a húsnak. Köretnek grillezett zöldséget vagy párolt rizst készítsünk hozzá. Sajtmártást vagy gyümölcsmártást is kínálhatunk mellé.
Hozzávalók
80 dkg szűzpecsenye
12 szelet bacon szalonna
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet rozmaring
5 kanál étolaj
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)