AZ ÖRÖK KLASSZIKUS
A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. Lábasban olajon a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt. Hozzáadjuk a krumplit , a paprikát, és a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük és megfőzzük.
Hozzávalók
1 kg burgonya (burgonya)
1 db paradicsom (paradicsom)
15 dkg parasztkolbász (parasztkolbász)
2 fej vöröshagyma (vöröshagyma)
2 gerezd fokhagyma (fokhagyma)
2 db paprika (paprika)
4 ek étolaj (étolaj)
1 kávéskanál pirospaprika (pirospaprika)
1 kávéskanál kömény (kömény)
1 csipet só (só)
1 csipet bors (bors)
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: twitter, pinterest)