AZ ÖRÖK KLASSZIKUS
A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk meg a zsíron. Adjuk hozzá a kockákra vágott húst és pirítsuk addig, amíg a húskockák minden oldala bebarnul. Tegyük rá a felvágott paradicsomot és paprikát és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Lefedve alacsony lángon főzzük legalább 2 órán keresztül, vagy addig amíg a hús elkezd puhulni. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a burgonyát és a galuskát és főzzük készre. Ha pikánsan szereti, ne felejtsen el belecsempészni a tálalásnál egy kis csípős paprikát.
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 4 ek zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 25 dkg San Marzano paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
- 1 ízlés szerint almafával füstölt tengeri só
- 1 ízlés szerint egész fekete bors
- 1 ízlés szerint csípős paprika
- 10 dkg galuska
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)